مصاحبه اختصاصی با علی اکبر تک
موسس کارخانه پولادین دژ کاوه
معرفی ( بیوگرافی ) و زمینه فعالیت
با سلام
بنده علی اکبر تک متولد 1330 حدودا از سال 1370در زمینه تولید و ساخت و نصب سازه های فولادی فعالیت دارم.
نقش سازههای فولادی در صنعت ساخت و ساز، چه در حوزهی شهری و چه در حوزهی صنعتی را چگونه ارزیابی میکنید؟
1 – مسلما سازه های فولادی نقش بسزایی در حوزه های مختلف از جمله ساختمان ، صنعت ، پتروشیمی و … دارند .
قسمت عمده ای از ابنیه های فنی مورد استفاده در شهر ها در حوزه مسکونی و تجاری و خدمات شهری مانند بیمارستان ها و سالن های ورزشی از خدمان ما و همکاران استفاده می کنند .
در بخش صنعت کلیه صنایع و کارخانجات جهت سالن های تولید و انبارها و … نیاز به خدمات سازه های فولادی دارند .
همینطور در بخش های دولتی نظیر راه سازی برای پل ها و استراکچر ها و در بخش های پترو شیمی و نفت برای استراکچرها و خازن سالن های فولادی استفاده می کنند و بطور کلی خدمات ما در تمام صنایع قابل رویت هستند .
مهمترین چالش برای تولیدکننـدگان سازههای فـولادی ؟
قبل از اینکه به بحث مشکلات عام و خاص بپردازیم لازم به ذکر است که خوشبختانه در زمینه فولاد و با توجه به منابع عظیم سنگ آهن و مواد اولیه در حال حاضر جزء 10 کشور برتر تولید کننده و صادر کننده فولاد دنیا هستیم. بعد از پایان جنگ تحمیلی برای تامین ورق های مقاطع ساختمانی نیاز به وادرات داشتیم .
مشکلات عام می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
- نوسانات قیمت مواد اولیه و تورم
- ورود افراد غیر حرفه ای به این صنعت
- افزایش نرخ دستمزد و و کمبود نیروی کار متخصص .
برخی مشکلات خاص صنعت ها نیز عبارتست از:
مشکلات در برخی قوانین قضایی برای حوادث در کارگاهها
صدور برخی قوانین عجولانه در زمینه صادرات، برای سازه های فولادی کار بصورت سفارشی بوده و گاها قرارداد 6 ماه قبل از صادرات و با توجه به قیمت روز بسته شده و هنگام صادرات قوانین تغییرو مشکلاتی برای ما ایجاد می کند، همین طور در بخشهای اظهار ارز حاصل از صادرات تأمین منشاء و ورود اسکناس در شرایط تحریمی کلیه کشورها برای خروج ارز هزینهها و مشکلات زیادی را برای صادرکنندگان این حوزه به وجود میآورد. تغییر قوانین در عرضه فولاد در بورس کالا به صورت گاهاً ماهیانه و عدم برآورد صحیح تولید واحد ها توسط سازمان صنعت معدن و تجارت.
عدم تأمین مصالح جوشکاری توسط تولید کنندگان داخل و عدم امکان واردات مفتولهای جوشکاری
راهکارهای ورود به بازارهای منطـقه را چگونه ارزیابی میکنید؟
2- یکی از راهها برای ورود به بازارهای منطقه شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی که روابط دیپلماتیک و سیاسی خوبی با ایران داشته با حمایت دولت و کمپینهای تبلیغاتی در کشور مدنظر و همینطور حمایت از صادرکنندگان که بتوانند به دلیل قوانین صادراتی به تعهدات خود عمل نماییند. چنانچه در دولت قبل ناگهان قانونی با ممنوع نمودن 52 قلم کالا صادراتیکه اجازه صادرات ندارند، به گمرکات اعلام شد.
مهمترین شـاخص رشـد تولید سازههای فولادی را کدام عامل میدانیـد؟
یکی از مهم ترین شاخص ها میزان تولید و مصرف ورق و مقاطع فولادی و الکترودهای جوشکاری میباشد.
که براساس شاخص میزان افزایش ساختمانهای مسکونی، صنعتی و امور عمرانی کشور و زیرساختهای کشور بررسی می شود.
سخن پایانی …
درحال حاضر در زمینه سازه های فولادی با توجه به این که تمام زنجیره تولید در کشور میباشد در صورتی که به جای خام فروشی بتوانیم به کشورهای منطقه صادرات سازه فولادی به جای مواد خام داشته باشیم مسلماً ضمن ارزش افزوده بیشتر ایجاد ارز آوری داشته و مقدارعددی صادرات در تناژ مشابه، بیشتر خواهد بود. قابل توجه است که نرخ های داخلی سازه های فولادی نسب به قیمت های جهانی حداقل 50% ارزانتر است. امیدواریم با رفع تحریم ها و امکان دریافت ارز از سایر کشورها ارز طریق سیستم بانکی کار تسهیل شود.
همچنین لازم به ذکر است نگاه جدید به تکنولوژیهای تولید مانند میکروآلیاژها در صنایع بالادستی و نیم نگاهی به تکنولوژیهای روز تولید میتواند در آینده کمک بیشتری به واحدها نماید.