کاهش وزن با طب سوزنی

فهرست مطالب

درمان چاقی با طب سوزنی

در حال حاضر  چاقی یکی از مهمترین معزلات زندگی ماشینی در سراسر دنیا محسوب می شود و در ایران به خصوص در شهر های بزرگ چاقی در حال افزایش است. و پزشکان به روش های مختلف بیماران خود را درمان می کنند ، مانند انواع رژیم های غذایی ، دارو درمانی ، انواع جراحیها و ورزش درمانی که هر کدام مزایا و عوارض خاص خود را دارند. در کنار سایر روش ها استفاده از طب سوزنی جهت کاهش وزن حدود 30سال است که در سراسر جهان رواج یافته است و به علت اینکه استفاده از طب سوزنی در درمان چاقی دارای هیچگونه عوارض نمی باشد در حال افزایش است.

اگر چه اکثر مردم جهت به دست آوردن زیبایی اندام و جهت درمان چاقی به پزشکان مراجعه می کنند اما باید توجه نمود که در پشت پرده چاقی بیماریهایی مانند دیابت ، افزایش فشار خون ، افزایش چربیهای خون ، افزایش اوره خون ، بیماریهای قلبی ، عروقی ، آرتروزها و دردهای مفاصل و سیاتیک ، مشکلات عصبی ، نا توانایهای جنسی و خیلی از بیماریهای دیگر نهفته است و به جرات می توان گفت: چاقی منشا بسیاری از بیماریها در کشورهای صنعتی است لذا در مان و توجه به آن از واجبات است.

 

مکانیسم های طب سوزنی در کاهش وزن

1)کاهش اشتها

  • طب سوزنی باعث کاهش اشتها می شود و بدین طریق از پرخوری جلوگیری می کند به خصوص در افرادی که پرخوری عصبی دارند یعنی زمانی که عصبانی می شوند اشتهایشان زیاد می شود بسیار موثر است. در طب سوزنی با سوزن زدن بر روی نقاطی از گوش و بدن می توان در عرض یک هفته اشتهای فرد پر خور را بسیار کم نمود و در عرض یک هفته مقدار خوردن فرد به 1/5 کاهش می یابد ، یعنی اگر مقدار خوردن فرد در قبل از شروع درمان را صد در نظر بگیریم بعد از یک هفته درمان به حدود 20می رسد و مسلما زمانیکه ورود غذا به بدن به این شدت کم شود فرد لاغر می گردد.

2) افزایش سوخت ساز (متابولیسم)

طب سوزنی می تواند با افزایش گردش خون و انرژی در بدن باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز چربیها گردد. این روش به خصوص در افرادی که می گویند خیلی غذا نمی خورند ولی همچنان چاق می باشند موثر است. این افراد با گرفتن انواع رژیم های غذایی و به خصوص خوردن میوه ها و سالاد بدن خود را به سمت سردی و کاهش سوخت و ساز برده اند و لذا بدن به اصطلاح به خواب زمستانی فرو رفته است و با وجود رژیم های سخت لاغر نمی شوند. طب سوزنی باعث به کار افتادن موتور سوخت و ساز بدن شده و مواد اضافی را می سوزاند.

3) افزایش دفع مواد اضافی از بدن

طب سوزنی باعث دفع آب تجمع یافته در درون سلول های چربی (سلولیت) می شود لذا در افرادی که چاقی های موضعی مانند شکم و رانها دارند و از آب نمودن آنها عاجزند این روش بسیار موثر است و کاهش سایزی حدود 6-5 سانتی در هفته اول ایجاد می کنند.

طب سوزنی باعث رفع پیوست که یکی از علل مهم چاقی است می شوند لذا افرادی که از یبوست های مزمن رنج می برند از طب سوزنی نتیجه خوبی می گیرند.

4) تنظیم سیستم های هورمونی و آندوکرین

طب سوزنی به طور کلی اثرات تنظیمی روی تمام سیستم های بدن از جمله سیستم های هورمونی که در ایجاد چاقی نقش دارند دارد. لذا با تنظیم این سیستم ها باعث تنظیم عملکرد کل بدن شده و بدن را موزون می کند.

این روش در چه افرادی موثر تر است؟

الف) هر چه سن کمتر باشد و فرد جوان تر باشد (مثلا زیر 35سال) موثر تر است.

ب) علت چاقی مشکلات هورمونی مانند کم کاری تیروئید ، تخمدانهای پر از کیست و غیره نباشد و در صورتی که عامل چاقی کم کاری تیروئید و یا مشکلات هورمونی زنان باشد اثر درمانی کمتر است.

ج) علت چاقی بخصوص اگر در اثر پر خوری و پرخوری عصبی باشد درمان موثر تر است.

د) افرادی که در ضمن طب سوزنی فعالیت ورزشی داشته باشند بیشتر لاغر می شوند.

ه) افرادی که در هفته اول درمان بصورت کامل بی اشتها شوند بیشتر لاغر می شوند.

میزان کاهش وزن ایجاد شده در این روش چقدر است؟

البته میزان کاهش وزن بستگی به فاکتورهای فوق دارد که از 5 کیلو گرم تا 20 کیلو گرم متغیر است و به طور متوسط در اکثر افراد حدود 10تا15 کیلو گرم کاهش وزن ایجاد می شود.

آیا کاهش وزن ایجاد شده با استفاده از طب سوزنی برگشت پذیر است یا ماندگار است؟

مانند تمام روش های کاهش وزن در اینجا نیز اگر بیمار بعد از اتمام جلسات طب سوزنی شروع به پرخوری کند مسلما مجددا چاق می گردد. اما امتیازی که این روش به سایر روش ها دارد این است که در طب سوزنی چون اشتهای بیمار کاهش می یابد لذا تا مدتها این بی اشتهایی پایدار می ماند (معمولا تا حدود یکسال) و بیمار هر زمان که احساس کرد اشتهایش رو به افزایش است.

باید مجددا جهت درمان مراجعه نماید (البته در درمان مجدد تعداد جلسات بسیار کمتر از جلسات درمان اولیه بیمار است)

آیا استفاده از طب سوزنی جهت کاهش وزن عوارضی برای افراد دارد؟

یکی دیگر از امتیازات این روش این است که افراد در استفاده از طب سوزنی دچار هیچ گونه عارضه ای نمی شوند حتی به علت افزایش انرژی (سوخت و ساز) ایجاد شده در طول درمان احساس ضعف نمی کنند و حتی ناراحتیهای دیگرانها با این روش درمان می شوند در صورتیکه در رژیم های غذایی ممکن ناراحتیهای گوارشی ایجاد شوند و با وجود کاهش وزن هیچگونه ریزش مو و یا عصبانیت و غیره رخ نمی دهد. لذا بیمارانیکه با نخوردن غذا دچار سردرد یا عصبی می شوند در این روش مشکلی نخواهد داشت.

روش درمان و تعداد جلسات مورد نیاز را توضیح دهد؟

1) هفته اول (از شنبه تا پنج شنبه) هر روز به مدت نیم ساعت سوزنگزاری می شود.

در صورتی که بیمار در هفته اول بی اشتها گردد درمان وارد هفته دوم می گردد ولی در صورتیکه بیمار در طی هفته اول دچار بی اشتهایی محسوس(قابل قبول) نگردد درمان قطع می گردد و این روش درمانی در او خیلی موثر نخواهد بود.

2) هفته دوم یک روز در میان(هفته ای سه روز)

3) هفته سوم دوروز درمیان(هفته ای دوروز)

4) هفته چهارم دوروز درمیان(هفته ای دوروز)

تا اینجا جا بیمار حدود13 جلسه درمانی طی مدت یکماه را طی نموده است و بایستی حدود  5 الی 10 کیلوگرم کاهش وزن داشته باشد و با توجه به کاهش وزن بیمار جلسات هفته ای یکبار یا دوبار ادامه می یابد تا بیمار به وزن مطلوب مورد نظر خود برسد. معمولا بیمار طی یک دوره 3تا4 ماهه با طی حدود 20 .الی..30 جلسه به وزن مطلوب خود می رسد.

نکته بسیار مهم:

در این روش با توجه به اینکه اشتها و سیستم سوخت و ساز بیمار کنترل و تنظیم می گردد پس از قطع جلسات بیمار به کاهش وزن خود ادامه می دهد و مانند سایر روش ها که سرعت وزن کاهش یافته برگشت می کند نیست لذا توصیه می گردد بیمارانیکه با سایر روش ها از جمله رژیم غذایی و حتی کاهش وزن نموده اند جهت جلوگیری مجدد چاقی و افزایش وزنشان با طب سوزنی اشتهایشان را کنترل نمایند.

در افرادیکه با روش جراحی،وزن اضافی را  جراحی نمودند و یا از روشهای کاهش حجم معده(رینگ وبالون)استفاده نموده اند جهت برطرف نمودن اشتهای کاذب وجلوگیری از پرخوری و افزایش وزن مجددپیشنهاد می گردد از این روش استفاده نمایند.

در ضمن طب سوزنی در رفع تهوع و استفراغ ناشی از انواع روشهای جراحی بخصوص بالون و رینگ نیز موثر است.

 آيا سوزن‌هاي طب سوزني دردناك مي‌باشند؟

افرادي كه با طب سوزني آشنايي ندارند سوزنهاي طب سوزني را با سوزنهاي تزريقات در ذهن خود مقايسه مي‌كنند و گمان مي‌كنند سوزنهاي طب سوزني مانند سوزنهاي تزريقات دردناكند. در صورتيكه اينطورنيست و سوزنهاي طب سوزني و تزريقات از نظر اندازه و شكل كاملاً فرق مي‌كنند اولاً سوزنهاي تزريقات بسيار قطورتر مي‌باشند و داخلشان مجرايي دارد و نوك آن بسيار برنده است و هنگام ورود به بدن قسمت كوچكي از بافت بدن را پاره نموده و باعث بروز درد مي‌شوند ثانياً از طريق سوزنهاي تزريقات بداخل بافت‌ها مايع آمپول تزريق مي‌گردد و اين مايعات باعث فشار به سلول‌ها و بافت‌ها و پايانه‌هاي عصبي شده و موجب درد مي‌گردند. اما سوزنهاي طب سوزني بسيار نازك‌تر بوده، مجرايي ندارند و از طريق آنها دارويي به بدن تزريق نمي‌گردد لذا دردناك نمي‌باشند          ايا ممكن است از طريق سوزنهاي طب سوزني آلودگي به بدن وارد گردد و موجب انتقال بيماري‌هايي مانند ايدز و هپاتيت گردد؟

سوزنهاي طب سوزني كاملاً استريل و يكبار مصرف‌اند و پس از هر بار استفاده دور ريخته مي‌شوند و مجدداً استفاده نمي‌گردند لذا هيچگونه آلودگي ندارند. در صورتيكه سوزنها يكبار مصرف نباشند و يك سوزن براي چند بيمار استفاده شوند آلوده‌كننده خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ویرایش محتوا
برای ویرایش/افزودن محتوا روی دکمه Edit Content کلیک کنید.