شاید تصور کنید که بهعنوان یک کارآفرین، هیچکس بهاندازهی خودتان به زوایای کسبوکارتان تسلط نداشته و نمیتواند در پیشبرد آن به شما کند. این در حالی است که تسلط فنی و علمی بر حوزهی فعالیت تجاری با مدیریت و برنامهریزی برای آن متفاوت است. به همین دلیل است که در دهههای اخیر، تخصصی بهعنوان بیزینس کوچینگ یا مربیگری کسبوکار پدید آمده است.
یک متخصص بیزینس کوچینگ، بیزینس کوچ یا مربی کسبوکار نام دارد. او به مدیران تجارتهای مختلف در برنامهریزی، مدیریت، بودجهبندی، هدفگذاری، شناسایی بازار هدف و غیره کمک کرده و بر عملکردشان با آنالیزهای منطقی و ریاضی نظارت دارد. بهرهگیری از یک بیزینس کوچ حرفهای و متخصص، علاوه بر حفظ شرکت در موقعیتهای بحرانی و افزایش سود، سبب پیشی گرفتن شما در میدان رقابت با کسبوکارهای مشابه خواهد شد.
اما تعریف علمی بیزینس کوچینگ چیست؟ یک متخصص این حوزه دقیقا چه کار میکند و در چه موقعیتهایی ممکن است به چنین فردی نیاز داشته باشیم؟ در این مقاله، ضمن پاسخگویی به این سوالات به بررسی جزئیات مهم دیگر از این حوزهی تخصصی پاسخ خواهیم پرداخت. اگر صاحب کسبوکاری هستید یا قصد راهاندازی آن را دارید و حتی اگر به بیزینس کوچینگ بهعنوان شغل آیندهی خود میاندیشید، مطالعهی این مقاله را به شما توصیه میکنیم.
کوچینگ کسب و کار (Business Coaching) فرآیندی است که طی آن، یک مشاور و مربی متخصص در علوم کسبوکار، مدیریت، مهارتهای نرم و سخت و غیره، صاحب یک فعالیت تجاری را در مسیر رسیدن به اهداف تجاریاش راهنمایی میکند. نهفقط کسبوکارهای بزرگ؛ بلکه استارتآپها نیز میتوانند از دانش این متخصصان استفاده کنند.
مطابق تعریف برایان تریسی (Brian Tracy) یکی از معروفترین نویسندههای حوزهی تجارت که خود یک کارآفرین (Entrepreneur) برتر نیز محسوب میشود؛ بیزینس کوچ (Business Coach) خود کارآفرینی باتجربه و موفق است که تصمیم گرفته از استعداد آموزگاری و نیز تجاربش برای کمک به سایر کارآفرینان استفاده کند.
آنچه ما بهعنوان متقاضی راهنمایی از مربی کسبوکار دریافت میکنیم، بسته به انتظارات، اهداف، نقاط ضعف و قوت فعلی و دیگر جزئیات خودمان و کسبوکارمان متفاوت است. اما اگر بپرسید که هدف بیزینس کوچینگ چیست؟ پاسخ را شاید بتوان در یک کلمه خلاصه کرد؛ و آن کلمه «رشد» است.
یک مربی کسبوکار خوب، علاوه بر داشتن دانش بهروز و اطلاع از روندهای تجارت در دنیای بهشدت درحالتغییر امروز، باید شنوندهای توانا، توانمند در حل مسئله و دارای روحیهی همدلی و دلسوزی باشد.
بدون دیدگاه